Skip to content
Alle berichten

Verbeter de Kwaliteit van je Huisartsenpraktijk met Call Recorder

Als praktijkmanager of huisarts ben je altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. Een Call Recorder is een tool die hierbij voor veel huisartsenpraktijken onmisbaar is geworden. Birgit Hoeve, praktijkmanager bij huisartsenpraktijk Demirkiran, deelt haar ervaringen over hoe deze technologie de kwaliteit van gesprekken binnen haar praktijk heeft verbeterd.

Kwaliteitscontrole en Verbetering

Het belangrijkste doel voor het gebruik van Call Recorder is het controleren en verbeteren van de kwaliteit van de gesprekken. Birgit gebruikt het kwaliteitsdossier van Dezorgleert.nl waarin ze gesprekken scoort op verschillende aspecten zoals opening, ABCD en toestandsbeeld en het uitvragen van persoonsgegevens. Ook noteert zij de punten van ontwikkeling en klachtenafhandeling. De Huisartsentelefonie Call Recorder stelt haar in staat om de kwaliteit van de gesprekken te monitoren en waar nodig bij te sturen.

Toen hiermee werd begonnen, werden wekelijks samen met medewerkers gesprekken teruggeluisterd om hieraan te wennen. Door dit regelmatig te doen, is de kwaliteit van de gesprekken enorm verbeterd. Nu worden voor elke medewerker drie gesprekken per kwartaal teruggeluisterd om gezamenlijk het hoge niveau te bewaken en te behouden.

Waarheidsvinding bij Klachten

Een andere belangrijke toepassing van Call Recorder is het terugluisteren van gesprekken wanneer er een klacht is ingediend. Dit stelt de praktijk in staat om objectief te beoordelen wat er is gezegd en om zowel patiënten als medewerkers te ondersteunen in het oplossen van misverstanden.

Preventie van Ongewenst Gedrag

Doordat patiënten zich ervan bewust zijn dat gesprekken worden opgenomen, wordt ongewenst gedrag aan de telefoon voorkomen. In gevallen waarin een patiënt toch over de schreef gaat, biedt de opname de mogelijkheid om dit gedrag bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Zo was er eerder dit jaar een patiënt die een assistente aan de telefoon heftig heeft uitgescholden. Birgit heeft deze patiënt direct naar de praktijk laten komen en hem aangesproken op het eigen gedrag. Afgesproken is dat dit niet meer voor zal komen. Hoewel dit behoorlijk heftig is en veel tijd kost, levert het hierdoor wel veel op. Deze patiënt zal niet snel dezelfde fout maken en de assistentes voelen zich hierdoor enorm gesteund in hun werk.

Een Open Leeromgeving

Het gebruik van Call Recorder heeft bij huisartsenpraktijk Demirkiran geleid tot een open leercultuur waarin medewerkers gewend zijn geraakt aan feedback en het gezamenlijk terugluisteren van gesprekken. Dit heeft niet alleen de kwaliteit van de gesprekken verbeterd, maar ook de teamdynamiek versterkt.

Conclusie

De Call Recorder is een krachtige tool die bijdraagt aan de continue verbetering van de kwaliteit van de huisartsenpraktijk. Het stelt praktijken in staat om gesprekken met patiënten te monitoren, klachten objectief te beoordelen en een cultuur van openheid en leren te bevorderen. Overweeg het gebruik van Call Recorder en ervaar zelf de voordelen die het kan bieden voor je praktijk.


Birgit Hoeve van huisartsenpraktijk Demirkiran staat open voor het delen van haar ervaringen en het demonstreren van de Call Recorder aan geïnteresseerde praktijken. Neem contact met ons op en we plannen een gezamenlijk moment hiervoor in.