Skip to content
Alle berichten

S3 Prestatie Praktijkdigitalisering van CZ: hoe werkt het?

Bij Huisartsentelefonie begrijpen we hoe belangrijk het is om innovaties in de zorg te ondersteunen. De S3 Praktijkdigitalisering van CZ biedt een geweldige kans om jouw praktijk te helpen bij het invoeren van innovatieve oplossingen die de zorg verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het terugbelsysteem, dat perfect binnen deze regeling past. In deze blog leg ik uit hoe deze financiële ondersteuning werkt en hoe wij je kunnen ondersteunen bij de aanvraag.

Wat is de S3 Prestatie Praktijkdigitalisering?

De S3 Prestatie Praktijkdigitalisering van CZ is bedoeld om de digitalisering in huisartsenpraktijken te bevorderen. Het doel van deze regeling is om de toegankelijkheid van zorg optimaal te houden. De digitalisering moet bijdragen aan efficiëntere praktijkvoering, verbeterde zorgprocessen, meer tijd voor de patiënt en/of een lagere werkdruk voor de huisarts.

De financiële ondersteuning kan worden ingezet voor het implementeren van nieuwe digitale toepassingen of het optimaliseren en onderhouden van bestaande digitale oplossingen. Denk hierbij aan systemen die zorgprocessen stroomlijnen, zoals terugbeloplossingen, integratie met het Huisarts Informatie Systeem (HIS) en andere technologische innovaties.

Voor welke diensten kun je de S3 prestatie aanvragen?

De S3 prestatie ondersteunt projecten die bijdragen aan het verbeteren van de eerstelijnszorg door middel van digitale zorgoplossingen. Dit is precies wat we bij Huisartsentelefonie dagelijks doen, de zorg verbeteren met digitale oplossingen, zoals het terugbelsysteem en de HIS-integratie. Onze diensten verbeteren de samenwerking en communicatie binnen je praktijk aanzienlijk. Dit verlaagt de werkdruk en verbetert de patiënttevredenheid.

Hoe vraag je de S3 prestatie van CZ aan?

Het aanvragen van de S3 Prestatie Praktijkdigitalisering begint met een goed projectvoorstel. Bij Huisartsentelefonie nemen we je deze zorg uit handen. Wij stellen het complete projectplan op, inclusief alle benodigde documenten en bijlagen, zodat je deze alleen maar hoeft in te dienen. We begeleiden je bij elke stap van het proces en zorgen ervoor dat jouw project volgens de eisen van CZ ter beoordeling wordt aangeleverd.

Volledige kostenvergoeding

Een belangrijk voordeel van de S3 prestatie is dat de volledige implementatiekosten, evenals alle abonnementskosten en gebruikskosten voor een periode van 24 maanden, kunnen worden vergoed. Dit maakt het aantrekkelijk om nieuwe digitale toepassingen in te voeren zonder dat dit leidt tot een financiële belasting voor jouw praktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het terugbelsysteem en de HIS-integratie, die perfect passen binnen de doelstellingen van deze regeling.

Hoe helpt Huisartsentelefonie jouw praktijk?

Onze terugbeloplossing en andere digitale diensten maken een duidelijk verschil in de dagelijkse werking van huisartsenpraktijken. Het terugbelsysteem zorgt ervoor dat patiënten eenvoudig een terugbelverzoek kunnen indienen, wat de werkdruk voor je team verlaagt en zorgt voor een efficiëntere praktijkvoering.

Daarnaast biedt de HIS-integratie een naadloze koppeling tussen ons telefoniesysteem en jouw Huisarts Informatie Systeem, wat bijdraagt aan de optimalisatie van zorgprocessen. De carrousel-functie garandeert continuïteit in de bereikbaarheid van je praktijk, zelfs in drukke tijden of tijdens afwezigheid van personeel.

Welke diensten van Huisartsentelefonie komen in aanmerking voor de S3 prestatie?

Terugbelsysteem:

Met het Aurora teleQ terugbelsysteem kunnen patiënten eenvoudig een terugbelverzoek indienen, wat de werkdruk voor jouw team verlaagt en de wachttijd aan de telefoon vermindert. Dit verbetert zowel de bereikbaarheid van de praktijk als de patiënttevredenheid.

Lees hier meer over het terugbelsysteem.

Carrousel:

De carrousel-functie schakelt oproepen door naar een andere waarnemende praktijk binnen jouw netwerk wanneer jouw praktijk gesloten of bezet is, waardoor de zorgcontinuïteit wordt gewaarborgd.

Lees hier meer over de carrousel.

HIS-integratie: 

Door de integratie van ons telefoniesysteem met je HIS wordt de communicatie en afhandeling van patiëntverzoeken vereenvoudigd, wat bijdraagt aan efficiëntere zorgprocessen en minder administratieve lasten voor je praktijk.

Lees hier meer over HIS-integratie.

Veelgestelde vragen over de S3 Prestatie Praktijkdigitalisering:

1. Wie kan de S3 prestatie aanvragen? 

Huisartsenpraktijken en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg kunnen deze prestatie aanvragen.

2. Welke innovaties komen bij CZ in aanmerking voor S3 praktijkdigitalisering?

Digitale zorgoplossingen die bijdragen aan efficiëntere zorgprocessen, zoals moderne telefoniesystemen, terugbelsystemen en HIS-integraties.

3. Hoe kan Huisartsentelefonie helpen bij de aanvraag?

Wij bieden digitale oplossingen zoals het terugbelsysteem en ondersteunen je bij het opstellen van een projectplan dat voldoet aan de eisen van de prestatie.

4. Wat is het doel van de S3 prestatie?

Het doel is de digitalisering van de huisartsenpraktijk te bevorderen om de zorg toegankelijker, efficiënter en betaalbaarder te maken.

5. Hoe verloopt het aanvraagproces van de S3 prestatie?

Het proces begint met een projectvoorstel waarin je aantoont hoe de digitale innovatie bijdraagt aan betere zorg. CZ biedt hiervoor formats en richtlijnen en wij helpen je graag bij de aanvraag.

Hulp nodig of meer weten over de S3 Prestatie Praktijkdigitalisering?

Wil je meer weten over hoe Huisartsentelefonie je kan helpen met de S3 prestatie en jouw praktijk kan ondersteunen met innovatieve oplossingen? Neem gerust contact met ons op. We begeleiden je graag bij elke stap van het proces.